Wandelcoaching

Wandelcoaching is een vorm van coachen waarbij je wandelt in de natuur en de natuur actief wordt ingezet in het gesprek.

Coaching in de natuur is krachtig omdat:

  • De natuur is rustgevend en maakt je meer ontspannen, wat helpt om het denken in het hoofd wat stiller te maken.
  • Door te wandelen in de natuur komen gedachten en gevoelens in beweging.
  • Je neemt makkelijker afstand van het dagelijks handelen en de vaste patronen en je kunt dingen gemakkelijker loslaten.
  • Je krijgt rust en ruimte in je hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren, vrijer en helderder kunt denken, en makkelijker beslissingen kan nemen.
  • Door te bewegen maakt je lichaam stoffen aan die je een blijer en positiever gevoel geven.
  • De natuur werkt stressverlagend (lagere bloeddruk), vermindert angstige of sombere gevoelens en spanning in de spieren neemt af.
  • De natuur weerspiegelt wat in ons leeft. Natuurlijke symbolen en metaforen werken verhelderend en leiden tot krachtige inzichten.
  • Een gesprek in een wisselende natuurlijke omgeving blijft gemakkelijker op het netvlies en in het geheugen hangen, waardoor inzichten beter doorwerken.

De start van een traject is een gratis kennismakingsgesprek. Zo kunnen we van beide kanten kijken worden of er een klik is. Ook bespreken we dan kort je hulpvraag en kan ik op basis van dit gesprek bepalen of ik je de hulp kan bieden die jij nodig hebt. Daarna start het coachtraject. Een coachgesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Na afloop van elk gesprek gaan we vaak even wat drinken. Zo kunnen we het gesprek rustig en bewust afsluiten en je opdracht doornemen. Na elk coachgesprek krijg je een persoonlijke huiswerkopdracht mee. Dit zorgt ervoor dat je ook tussen de gesprekken door actief bezig blijft en direct datgene toepast wat we in het gesprek besproken hebben. Tussen de eerste paar gesprekken zit meestal 2 weken. Tijdens het laatste gesprek bespreken we je huidige situatie. Hoe voel je je? Ben je tevreden of wringt er nog iets? Op basis van dit gesprek besluiten we of we het traject afronden of dat je wellicht nog even door wil.

Tarieven

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close