Teamcoaching

Samen sterk als team !

Een groep mensen is geen team. Een team ontstaat, wanneer er bereidheid is tot samenwerking, bereidheid om te werken aan een gezamenlijke doelstelling. Om als team succesvol te kunnen zijn, zijn enkele factoren essentieel. Vertrouwen, veiligheid, integriteit en heldere communicatie zijn onderwerpen die bijdragen aan een succesvolle samenwerking.

De Kracht van de Kudde

Een paard is een prooidier en een vluchtdier en kan in de vrije natuur alleen overleven in een kudde met soortgenoten. In de kudde verdelen paarden duidelijke rollen, zo zijn er leiders, volgers en drijvers. De samenwerking in de kudde symboliseert de samenwerking van een team. Om tot een goede samenwerking te komen is het essentieel te weten wat ieders rol in het team (de kudde) is. Een paard reageert altijd vanuit een natuurlijk instinct. Het paard is een gevoelsdier en vertrouwt altijd op zijn intuïtie. Wanneer er sprak is van een oprechte intentie bij de ander, zal er ruimte voor vertrouwen ontstaan en kan het paard aansluiten bij de kudde.

Hoe gaan we te werk

Vooraf stemmen we af welke doelstelling deze training voor u heeft, en wat voor u het gewenste resultaat van de training is. Door met het gehele team aan de slag te gaan in praktische opdrachten in een veilige en inspirerende omgeving, ontstaat de mogelijkheid als team te groeien en de kwaliteiten in uw team te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Het proces wordt op een professionele manier begeleid en aangestuurd door gediplomeerde en deskundige trainers. Afhankelijk van het aantal deelnemers, zijn er meer trainers aanwezig om het proces te begeleiden.

Veiligheid

In onze training staat veiligheid centraal. Veiligheid voor de deelnemer, veiligheid met en rondom het paard en veiligheid in de groep. Vooraf aan onze training wordt hiervoor nadrukkelijk uitleg en instructies gegeven. U hoeft geen ervaring met paarden te hebben. Ook is het niet erg indien u het spannend vindt om deel te nemen, geef dit vooraf aan de trainer door zodat u hierin goed begeleidt kunt worden.

De training kan over meerdere dagdelen worden gegeven, afhankelijk van de gewenste doelstelling en het tijdspad. We werken buiten, omdat buiten werken letterlijk ruimte geeft, ruimte om te kunnen groeien. Kleding aangepast aan de weersomstandigheden wordt geadviseerd, net zoals het dragen van stevig schoeisel. Alle oefeningen vinden uitsluitend vanaf de grond naast het paard plaats.

Wat mag je verwachten

Een training met behulp van paarden geeft direct bewustzijn en inzicht. Doordat het paard spiegelt, geeft het ons een directe kijk op de werkelijkheid, in het hier en nu. Het paard reageert op onze intentie en emotie, waardoor we heel dichtbij onze kern komen. Door in de oefeningen het 360 graden feedback model toe te passen, krijgt elke deelnemer een duidelijk beeld van hoe de ander hem/haar ziet en of de ware intentie ook overkomt bij de ander. In de training streven wij ernaar iedereen direct handvatten te geven om de volgende stap te kunnen zetten in de praktijk. Het vormen van een team begint immers bij ieders individuele kwaliteiten. Samen groeien naar een volgende stap, is de eerste stap op weg naar het vormen van een team.S

De trainingen worden gegeven in dagdelen. De training kan worden aangeboden inclusief lunch, high tea of borrel na afsluiting. U bent van harte welkom om vrijblijvend de mogelijkheden bij ons op locatie door te spreken.

Tarieven

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close