Individuele coaching

Individuele paardencoaching is er voor iedereen die een paard als spiegel wil ervaren voor zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Het is mogelijk om met een speciaal thema te werken, maar dit is niet perse noodzakelijk. Tijdens een sessie paardencoaching komt via het paard naar boven wat gezien wil worden en wat een mogelijke onderliggende oorzaak is van waar je in je dagelijks leven tegenaan loopt.

Herken jij jezelf  in een van de onderstaande vragen waarmee anderen een coachtraject startten?

  • Ik wil het graag andere mensen naar de zin maken en daardoor ga ik over mijn eigen grenzen heen.
  • Ik voel me (momenteel) niet prettig op het werk. Welke diepere oorzaak heeft dit. Hoe komt ik weer in mijn kracht?
  • Ik ben zo moe. Ik moet zoveel en ben kwijt wat ik zelf graag wil.
  • Ik vind het moeilijk knopen door te hakken.
  • Ik ben altijd bezig met wat anderen van me vinden. Ik wil leren te vertrouwen op mezelf
  • Ik zit niet lekker in mijn vel.
  • Ik laat me snel overdonderen door dominante mensen. Ik wil graag zelf de leiding in mijn werk en leven.
  • Ik heb de leiding, maar niet iedereen volgt me.

Dit zijn een aantal voorbeelden. Veel voorkomende thema’s zijn effectief leiderschap, verbinding met jezelf en anderen, effectief communiceren, doelgerichtheid

De effecten

Centraal staan altijd de kwaliteiten die je al bezit. Worden ze volop benut? Krijgen ze voldoende ruimte in de huidige situatie? Hoe kan je kwaliteiten inzetten en daardoor in je kracht komen te staan? De effecten die ik heb teruggekregen van coachees zijn: meer energie, meer geluk, meer doen wat je wil doen, meer laten wat je wil laten, meer in contact met je gevoel, meer in contact met wat je nodig hebt, meer ruimte voor jezelf, meer vertrouwen in eigen kunnen en meer vrijheid voelen en nemen in keuzes die je maakt.

Tijdens een paardencoachsessies ga je met verschillende oefening de verbinding en samenwerking aan met het paard. Vaak levert de ontmoeting met een paard al waardevolle inzichten op. Samen gaan we in gesprek over wat er zich in het contact afspeelt. Daarin wordt de koppeling gemaakt naar het dagelijkse leven of een werksituatie. Onbewuste patronen worden zichtbaar waardoor meer bewustzijn gecreëerd wordt. Tijdens de coaching wordt er niet op de paarden gereden, ervaring met paarden of paardrijden is dus ook niet nodig.

Krachtgericht coachen (2015 Korthagen en Nuijten) is de methode die ik graag gebruik tijdens coachsessies. Aandacht voor de idealen en kernkwaliteiten maakt positieve emoties los in mensen waardoor ze zich krachtiger voelen. Met vragen en de hulp van de paarden probeer ik de balans te stimuleren tussen het denken, voelen en willen. Ik heb ervaren dat mensen in een gevoel van flow loskomen van interne belemmeringen en daardoor ruimte voelen. Die ruimte geeft nieuwe kansen en mogelijkheden.

Tarieven

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close